V Dusle Šaľa môže prísť o prácu 800 ľudí

03.06.2013 Šaľa

Bratislava 3. júna (TASR) - Duslo Šaľa zvažuje uzatvorenie jednej prevádzky. Spoločnosť, ktorá spolu zamestnáva 2200 ľudí, by tak mohla prepustiť až 800 pracovníkov. Dôvodom je, že obec Močenok, v katastri ktorého sa Duslo nachádza, nechce chemičke povoliť výrobu anilínu. Informovali o tom dnes Hospodárske noviny (HN).

"V priebehu troch rokov sme tu chceli preinvestovať 80 miliónov eur do výroby anilínu," povedal HN generálny riaditeľ Dusla Petr Cingr. Nie je podľa neho jasné, prečo obec neodobrila rozširovanie prevádzky. "Na spoločnom stretnutí vedenia s poslancami nezaznel ani jediný nesúhlasný názor. Podľa mojich informácií priebeh ovplyvnili miestni aktivisti," tvrdí Cingr s tým, že ide zrejme o obavy z ohrozenia životného prostredia a zdravia občanov Močenka. So starostom obce sa denníku nepodarilo spojiť.

Či sa bude projekt nakoniec realizovať, rozhodne ministerstvo životného prostredia. Envirorezort musí najprv posúdiť všetky súvisiace dokumenty z dotknutých obcí a Dusla Šaľa. "Rezort sa vyjadrí po ukončení procesu posudzovania vplyvov na životné prostredie," avizoval pre HN riaditeľ odboru komunikácie rezortu Maroš Stano.
 

Vyberte región